Afbeelding

Over ons

Wij, Suzanne Veenstra en Chris Jansen zijn gestart in 2006 in Berkel Enschot als Gildeslager Veenstra. Na 5 jaar zijn wij verhuisd naar onze huidige locatie, in centrum Eikenbosch. (Je vindt ons naast Hema).

Naast de winkel hebben wij hier een worstmakerij, zouterij en rokerij. Veel van onze vleeswaren worden hier geproduceerd. Natuurlijk worden deze, net als onze andere producten, gemaakt van verse grondstoffen en ingrediënten, zoals de allerbeste kruiden.

Puur en (h)eerlijk vlees is ons devies

Onze vleeswaren krijgen hun karakterestieke smaak puur door de ambachtelijke manier van bereiden. Door deze ambachtelijke bereiding duurt het even voordat de producten verkoopbaar zijn, maar het resultaat is er ook naar: een heerlijke ouderwetse smaak van vleeswaren.

Onze producten staan onder strenge controle. De producten worden ieder half jaar onaangekondigd door TNO getest op bacteriën en versheid.

Onze gehaktsoorten worden zonder kleurbehoudende middelen verwerkt. Het is gehakt wat je eet en proeft; puur en (h)eerlijk!

De Gildeslager

De Gildeslager

Ambacht, kennis en kunde

De Gildeslagerformule is voor iedere slager die een belangrijk deel van zijn aanbod zelf produceert. Om Gildeslager te kunnen worden moet er een significante productie zijn van vleeswaren, snacks en, indien gevoerd, maaltijden.

Een Gildeslager heeft een grote mate van vrijheid aan invulling van zijn formule. Wel moet de Gildeslager herkenbaarheid uitstralen.

Lees meer over De Gildeslager op www.gildeslager.nl

Keuringen

In het voor- en najaar worden er onverwachtse keuringen door Het Worstmakersgilde afgenomen. Er worden dan tal van producten opgehaald en gekeurd op o.a. smaak, kleur, geur en samenstelling.


Meester worstmaker

Chris Jansen heeft in 2009 met goed gevolg de strenge proeve van bekwaamheid voor Meester Worstmaker afgelegd.

Gemiddelde cijfers

Worstmakerij Vaktechniek: 7

Ambachtelijke bereiding: 9,7


TNO keuring

Bureau de Wit is een bedrijf dat zich bezig houd met het onderzoeken van microbacterieèn in alle levensmiddelen, zoals zuivel, kaas, vers vlees en bereide vleesproducten, kip, vleeswaren et cetera.

Twee keer per jaar worden wij als lid van de Gildeslager gecontroleerd door Bureau de Wit. De producten die gekeurd worden zijn niet van te voren bekend gemaakt. Medewerkers van Bureau de Wit staan onaangekondigd in de winkel en nemen dan twee of meerdere producten mee om te keuren. Dit keuren gebeurd in opdracht van de Gilde Organisatie.

Onlangs werden de volgende producten gekeurd.

  • Gegaard kipproduct
  • Filet Americain
  • Stukje gekookte worst
  • Stukje Zeeuw spek

Nieuws

Seniorencarnaval

Dinsdagmiddag 28 februari 2017 was er een seniorencarnaval in Berkel-Enschot, welke wij gesponsord hebben met diverse worstsoorten uit eigen worstmakerij.

De senioren maakten kans op leuke prijzen, er was live muziek en er werd genoten van erwtensoep en roggebrood met spek. Een slaagde middag!

Jaarvergadering 2014

Epke Zonderland bij de jaarvergadering van het Worstmakers Gilde in 2014


Jaarvergadering 2013

André Kuipers bij de jaarvergadering van het Worstmakers Gilde in 2013.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.