Afbeelding

Worstmakerij

Al onze vleeswaren zijn lactose- en glutenvrij. Wij werken uitsluitend met losse, pure natuurkruiden.

  • Achterham
  • Boerenham (6 weken gerijpt)
  • Rookvlees
    • Gezouten (6 weken gerijpt)
    • Zoutarm (6 weken gerijpt)
  • Rauwe boerenham
  • Ontbijtspek (6 weken gerijpt)
  • Hausmacher
  • Snijpaté van huis
  • Gegrild gehaktsoorten
    • Peper
    • 4 noten (vers gebrande noten)
    • Indisch
    • Uien
    • Naturel
    • Pizza
  • Gekookte Gelderse
  • Lunchworst
  • Boeren metworst
  • Brabantse metworst
  • Zult
  • Zure zult
  • Gegrilde gehaktballen
  • Indische ballen
  • Worstenbroodjes
  • Saucijzenbroodjes
  • Barbecueworst
  • Boterhamworst
  • Casselerrib
  • Filet de Boeuf
  • Gegrilde fricandeau
  • Gegrilde rosbief
  • Gebakken biefstuk (in roomboter)
  • Gegrilde rollade
  • Rosbief
  • Grillworst
  • Grilspek (Zeeuwsspek)
  • Katenspek
  • Pekelvlees
  • Rookworst
  • Runderrookworst
  • Soepballen
  • Spekrollade
  • Gegrilde achterham (met honing)

Buitenlandse vleeswaren

  • Parmaham
  • Panchetta
  • Chorizo
  • Salami
  • Ardennerham




Bekroond met GOUD!

Onze rookvlees, lunchworst, achterham, viernoten gehakt, kippenbouten gegrild en huzarensalade zijn bekroond met GOUD tijdens een keuring van Het Worstmakers Gilde in juni 2018.

Onze kipscharrelsalade, grillworst, ontbijtspek, hachee en 4 notengehakt zijn bekroond met GOUD tijdens een keuring van Het Worstmakers Gilde in maart 2016.

Onze gekookte worst en zult zijn bekroond met GOUD tijdens een keuring van Het Worstmakers Gilde in oktober 2015.

Onze spareribs, kipscharrelsalade, scharreleisalade, ontbijtspek en achterham zijn bekroond met GOUD tijdens een keuring van Het Worstmakers Gilde in maart 2015.

Onze grillworst, rookworst, zult en rookvlees zijn bekroond met GOUD tijdens een keuring van Het Worstmakers Gilde.

Onze gegrilde ham met honing is bekroond met GOUD tijdens de Nationale Slagers Vakwedstrijd in september 2013.

Onze boerenham en Indische balletjes is bekroond met GOUD tijdens de Nationale Slagers Vakwedstrijd in oktober 2012.

Onze hachee, hausmacher, gebraden gehaktballen, eiersalade en Brabantse metworst is bekroond met GOUD tijdens de Nationale Slagers Vakwedstrijd in maart 2012.

Vleeswaren zonder toevoegingen van E-nummers

Al onze vleeswaren uit onze eigen zouterij-rokerij zijn vrij van alle toevoegingen, bevat ook geen smaakversterkers E621, ook geen fosfaten. Tevens worden onze vleeswaren niet ingespoten met extra water, geen toevoeging van brood- of melkbestanddelen

Wij werken volgens ambachtelijke werkwijze. Wij werken met verse grondstoffen. Daardoor kunnen we je ook garanderen van konstante kwaliteit en smaak. De smaak zoals die vroeger was willen wij weer terug halen en behouden.

Wij ver- en bewerken alleen eerste kwaliteit kruiden. Daardoor krijgen de producten hun eigen karakter en smaak. Dat proef je!!

Kom en proef de kwaliteit zoals vleeswaren dienen te smaken.

Rookworst

Onze rookworsten voor en na de bereiding in de rookkast.

Rundvlees

Wij geloven in puur vlees en versheid is een vanzelfsprekendheid. Wij streven naar zoveel mogelijk pure kruiden en specerijen.

Waar het ons om gaat in ons vak?

Dat we de klant een puur en mals stuk rundvlees kunnen bieden. Met een constante, superieure kwaliteit, een heerlijke smaak en van goede komaf. Daarom hebben we gekozen voor Vleesvee Integratie Twente, kortweg VIT.

VIT heeft twee soorten rundvlees: Blonde d'Aquitaine en Belgische Blauwe. Wij hebben gekozen voor Blonde d'Aquitaine. Het vlees is uitsluitend afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees. De Blonde d'Aquitaine ras is van oorsprong aflkomstig uit Zuid-Frankrijk.

Zorg voor het welzijn van de dieren

De koeien en kalveren lopen het grootste deel van het jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurrmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maïsmeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proef je terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur.

Een uitgekiende voersamenstelling en perfecte verzorging vertalen zich in kwalitatief hoogwaardig rundvlees, met een constant hoge kwaliteit. Mals en zacht rundvlees, met veel smaak.

In ons assortiment

  • Biefstuk
  • Rundergehakt
  • Tartaar
  • Kogelbiefstuk
  • Entrecote
  • Ossenhaas


Varkensvlees


Wij verkopen BOERDERIJ VARKENSVLEES,
afkomstig van Vleeshandel Zuid Nederland te Tilburg.

Duurzaam en verantwoord  varkensvlees

Marktvraag

Vanuit de markt komen steeds meer vragen over het duurzaam en verantwoord varkensvlees. Volgens verschillende onderzoeken wensen de klanten duurzaam, biologisch varkensvlees. Het woord "duurzaam" is een kapstok begrip. Dat wil zeggen dat het in de wet niet is vastgelegd waar het begrip duurzaam voor staat. Er kan dan ook op verschillende manieren inhoud aan gegeven worden.

Research

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen gangbaar gehouden varkens, biologische gehouden scharrelvarkens en een segment hier tussen in. Dit tussensegment is met name de varkenshouder die aangeeft duurzaam te zijn op de volgende onderdelen.

  • Minder CO2 uitstoot van het bedrijf
  • Van Nederlands herkomst
  • Smakelijk ras van het varken
  • Laag antibiotica gebruik
  • Aangepast voer voor de smakelijkheid van het varkensvlees
  • Grotere leefoppervlakte voor het varken
  • Groene energie

De vleesvarkens worden gehouden in een ruime huisvesting met speelmateriaal en muziek. De varkenshouder zorgt dat het water, het voer, het licht en de lucht van een zeer goede kwaliteit is en blijft. Het antibiotica gebruik voldoet aan registratie en verantwoording antibiotica-gebruik varkenssector.

Kenmerkend voor de varkenshouder(ij) zijn een lage CO2 uitstoot vanwege de korte transporten van varkens, het voer en de dierlijke mest.

Een laag voer verbruik, de goede grondstoffen zoals tarwe, gerst en maïs worden efficiënt omgezet in een gestage groei van het vleesvarken.

Dit alles geeft een lage ziekte druk op de varkenshouderij, alleen bij gewrichtspijn wordt een pijnstiller en ontstekingsremmer gebruikt. (dit zijn GEEN antibiotica) Varkens die ondanks de goede verzorging mankementen vertonen worden seperaat behandeld en verzorgd.

Schone huisvesting

De vleesvarkens worden gehouden in schone hokken met goede lucht- en lichtvoorzieningen.

Maatregelen om verantwoord varkensvlees te produceren:

  • Voer afkomstig uit eigen land en levering van GMP-waardige voerleveranciers
  • Varkens zijn geboren en getogen in Nederland
  • Varkens worden gehouden op basis van IKB-varkens regelgeving
  • Kwaliteitsborging door regelmaat in water en voeronderzoek, bloedonderzoek op de varkens
  • Huisvesting vrij houden van vliegen en ander ongewenste insecten

In ons assortiment

  • Varkenshaas
  • Varkensfilet
  • Varkenslappen
  • Gemengd gehakt
  • Schouderkarbonade
  • Ribkarbonade
  • Haaskarbonade
  • Vlinderschijven
  • Gepaneerde varkensschnitzel
  • Braadworst
  • Blinde vinken
  • Slavinken
  • Varkenslever
  • Varkenshiel
  • Varkensnier

Specialiteit: Rolletje genot

Een schnitzel met kruidencrème, rucola en Parmaham.


Kalfsvlees

Onze kalfsvleesproducten worden gemaakt met vers Hollands kalfsvlees. De kalfsvleesproducten van Blonde d'Aquitaine zijn van hoge kwaliteit en lange houdbaarheid. Al het kalfsvlees wordt op een verantwoorde en absoluut veilige manier geproduceerd.

Lees meer op www.daquitaine.nl

In ons assortiment

  • Kalfsoesters
  • Kalfsschnitzel
  • Kalfslappen
  • Kalfspoulet
  • Kalfslever
  • Kalfsschenkel (voor bijvoorbeeld osso buco)
  • Kalfsgehakt

Op bestelling

Op bestelling kan je vele soorten kalfsvlees verkrijgen. Je kan de producten hieronder genoemd bijvoorbeeld verkrijgen.

  • Kalfshaas
  • Kalfssucade
  • Kalfsentrecôte
  • Kalfsrollade

Lamsvlees

Ons lamsvlees is afkomstig uit Nieuw-Zeeland.

In ons assortiment

  • Lamsfilet
  • Lamskotelet
  • Lamsgehakt
  • Lamsracks

Op bestelling verkrijgbaar

Op bestelling kan je bij ons vele lamsvleesproducten verkijgen. Denk bijvoorbeeld aan lamsbouten en lamspoulet. Vraag hiernaar in de winkel.

Kip en kalkoen

Onze kippen komen van een poelier uit Loon op Zand. Het bedrijf bestaat al 45 jaar en er wordt met hart en ziel gewerkt aan een mooi en vooral veilig ambachtelijk stuk vlees.

Het vlees smaakt lekker doordat de kip een leven zonder stress heeft gehad. Een uitgebalanceerd patroon van voeding, water en leefomstandigheden dragen daar bijvoorbeeld aan bij. De kippen lopen los door de stallen en kunnen de gehele dag eten en drinken.

Vervolgens is het in Nederland, en dat is uniek in de wereld, traceerbaar waar de kip vandaan komt. De slachterijen slachten geen kippen van pluimveehoudersdie geen IKB erkenning (Integrale Keten Beheersing) hebben. Om die erkenning te halen en te behouden moet je aan strenge eisen voor wat betreft hygiëne en huisvesting voldoen. Men wordt gedurende een koppel kuikens (6 weken) steeds gecontroleerd, ook de uitwerpselen. In de slachterij controleert een dierenarts het kuiken en in het lab wordt gekeken of er residuen van medicijnen te vinden zijn. Zo ja, wordt alles afgekeurd.  Begrijpelijk dat onze pluimveehouderzijn uiterste best doet een mooie kip af te leveren.

Wij verkopen traditionele, reguliere kip. Veilig en betrouwbaar waar wij 100% achterstaan en die aan alle wettelijke eisen voldoet. We weten waar het vandaan komt en als het niet goed of veilig is zouden wij het niet verkopen of zelf eten.

Ook voor parelhoen, kwartel, gans, wild en eend ben je bij de ons aan het juiste adres. Vers, smaak, je proeft het echt!

Poules de landes

  • Scharrelkipfilet
  • Scharrelkippenbouten

Op bestelling zijn er meer producten verkrijgbaar, vraag hiernaar in de winkel.


Kip het meest veelzijdige stukje vlees.

In ons assortiment

  • Kipfilet
  • Kippenbouten
  • Kipdrumsticks
  • Kip in braadvlees
  • Kippenlever
  • Gegrilde kippenbouten
  • Gegrilde kipdrumsticks
  • Kalkoenschnitzel
    • Naturel
    • Gemarineerd
  • Kalkoen fricandeau
  • Kalkoenfilet
  • Kalkoenpoulet

Specialiteiten

  • Pommodori
    • Kipfilet gevuld met zongerijpte tomaatjes en zonnebloempitten, omwikkeld met Parmaham
  • Torino
    • Kipfilet gevuld met Parmaham en Parmezaanse kaas

Op bestelling verkrijgbaar

  • Hele kalkoen
  • Kalkoenrollade

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.